Myt # 1: Viagra är en afrodisiakum

I tusentals år har människor varit på jakt efter en afrodisiakum – ett ämne som kan öka sexuell lust och prestanda. Råa ostron, malda rhinoceros horn, grön M & Ms, etc. har alla blivit uppskattade för sin förmåga att öka sexuellt intresse.

Modern medicin har givetvis levererat löftet om ökad sexuell prestanda med de tre stora PDE5-hämmarna (VLC). Men dessa verkliga magiska droger är inte egentligen aphrodisiacs. De påverkar kroppen, inte sinnet, och det här räknar mycket av de förväntningar och övertygelser som människor hade om mänsklig sexualitet.

VL & C ökar inte sexuellt intresse, bara förmåga att få och upprätthålla erektion. Att ta ett av dessa läkemedel kommer inte vara tillräckligt för de flesta att producera erektion. Det måste finnas någon form av sexuell stimulans och / eller intresse för att producera resultatet. De är inerta i sinnet men mycket aktiva på kroppen.

Det är viktigt att notera att det finns en stark återkopplingseffekt. Förtroendet som kommer med förmågan att bli svårt kan skapa önskan, både i dig själv och i en partner, för sex. Det finns en positiv återkopplingsslinga här som inte bör ignoreras. Men misslyckande VL & C för afrodisiakum kan leda till mycket förvirring.