Gör det dumt att vara för evigt?

Som vi har talat om många gånger rapporterar några män att Viagra hjälper till med för tidig utlösning. Det kan minska känslan, och det kan också hjälpa till i ”återhämtningstid”, vilket gör att du kommer snabbt tillbaka i åtgärden, även om du hoppar pistolen lite.

Som vi har nämnt, har ett nytt läkemedel, Priligy (dapoxetin) kommit ut. Designad initialt som ett antidepressivt medel, lovar det att hjälpa till med för tidig utlösning. Den är tillgänglig nu i delar av Europa men det misslyckades med att få USA-godkännande för några år sedan och det är inte klart om det någonsin kommer att drabba den amerikanska marknaden.

Dessa två lösningar är piller du pop. En ny studie har dock bara visat sig att en spray-on-anestetik också är effektiv:

De första USA-försöken av en spray-on-anesthetic för penis visade att det ökade tiden till utlösning nästan fem gånger, vilket gav den första bra lösningen för tidig utlösning, rapporterade forskare idag.
Det finns verkligen inget nytt här. Ejaculationsfördröjningskrämer och jämn kondomer har varit tillgängliga över disken i åratal. Tiden kommer att berätta om män kommer att hitta denna spray-on värt besväret – studien rapporterar att det ökar medeltiden från .6 minuter till 2,6 minuter. Inga rapporter om hur det känns att ha en något dun penis, men …

Det är värt att notera att för tidig utlösning ofta behandlas genom övningar där män kan lära sig att fördröja utlösningen själva. Det är helt annorlunda än erektil dysfunktion, som hos många män har en fysisk grund och kan bara behandlas med medicinering.